,,Het is heerlijk om samen met onze klanten een invulling te geven aan een tuin, dit uit te werken en verder op te bouwen. Er zit natuurlijk altijd werk in een tuin en daarom is het belangrijk om doordachte keuzes te maken. Plaats je een haag van vijftig meter, die regelmatig gesnoeid moet worden of wordt dit weggelaten en valt de keuze op vaste planten die slechts twee keer per jaar een snoeibeurt nodig hebben? Wij bespreken deze consequenties met onze klanten, zodat zij kunnen kiezen voor de tuin die het beste bij hen past.”
Sander Stoop, hovenier Alkmaar
,,Wij constateren bij klanten vaak een zekere onrust in de tuin. Dit kan komen door verschillende soorten verharding en een onhandige plaatsing van de vijver, het gras en pergola’s, wat een effect heeft op de vormgeving van de tuin. Ook beplanting speelt hierin een belangrijke rol. Sommige mensen houden van een strak design met veel vaste planten, kleur en rechte lijnen. Andere mensen zien juist liever organische vormen. Wij leggen alle soorten tuinen met veel plezier aan, met als doel om klanten te laten genieten. Daar draait het immers om!”
Machiel Kars, hovenier Alkmaar

Machiel Kars en Sander Stoop zijn de creatieve geesten achter Kars & Stoop Hoveniers. Zij hebben beide de groene beroepsopleiding aan het Clusius College in Hoorn afgerond en besloten in 2003 om samen hun hoveniersbedrijf op te richten. Sinds de oprichting heeft Kars & Stoop Hoveniers een legio aan projecten afgerond, zoals u kunt bekijken in het portfolio. Kars & Stoop Hoveniers is actief in de omgeving Alkmaar, Schagen, Haarlem, Bloemendaal, Amsterdam en Heemstede en geeft u graag advies over uw droomtuin!