Een nieuw jaar met goede voornemens en een nieuwe tuin? Laat u dan inspireren door de tuintrends 2021. Wij delen er een aantal met u. Om alvast een ‘sneak preview’ te geven: groen, duurzaam en sereniteit vormen de tuin in 2021. En laten dat nou precies onderwerpen zijn waar wij ons graag mee bezighouden. Want wij geloven dat de tuin een oase is waar u tot rust kunt komen; ongeacht hoe de wereld er buiten de omheining uitziet.

 

Tuintrends 2021

Tuintrend #1 Back to nature

Groen gras - gezond gazon

Dat de verbinding met de natuur zo populair is, blijkt wel uit de Tuinmonitor 2020. Hieruit komt naar voren dat Nederlanders gemiddeld 1 tot 4 uur per week besteden aan tuinieren. Lekker wroeten in de aarde, de frisse lucht inademend en met het zingen van vogeltjes op de achtergrond. Vooral grasmaaien en aanplanten van bollen, bloemen en planten vinden we leuk. Laten we eerlijk zijn, het geeft ook energie om de tuin te zien groeien en bloeien. En het is zo veel meer dan een groene toevoeging aan uw woning. Zeker met de huidige beperkingen is de tuin een plek om even helemaal tot rust te komen. Typische planten die hiermee samengaan, zijn natuurlijk het ultieme groene gras, witte pampusgras, zwarte siergras en dahlia’s. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Lees ook: groen gras in 5 stappen

 

Tuintrend #2 Tuin als tweede huiskamer

Duurzame tuin 4

Gooi de achterdeur of schuifpui wagenwijd open en dompel onder in al het moois dat uw ’tweede woonkamer’ (de tuin dus) te bieden heeft. Dat is een tweede tuintrend in 2021. De afscheiding tussen huis en tuin wordt telkens kleiner; het één ligt in het verlengde van het ander. Een overkapping of blokhut zorgt ervoor dat de tuin kunt benutten, ongeacht de weersomstandigheden. Zeker als die zijn voorzien van een heater en tuinverlichting op zonne-energie. Als u kiest voor houten constructies, dan creëert u een mooi natuurlijk geheel. Wilt u nog een stapje verder gaan? Wij zijn groot fan van de tuinkeuken. Heerlijk voor zwoele zomeravonden en ook tijdens winterdagen met een opgestookt vuurtje. Een goede uitvalsbasis voor iedereen die graag buiten is.

Ter inspiratie: aanleg duurzame tuin

 

Tuintrend #3 Groene sereniteit

Erfafscheiding 1

We kunnen het niet genoeg benadrukken: de tuin is een plek om tot rust te komen. Vanuit die gedachte is ook de tuintrend ‘groene sereniteit’ geboren. Door de juiste balans tussen beplanting en accessoires met een open karakter en afgeschermd van de buitenwereld, ontstaat er rust en eigenheid in de tuin. Kleuren omvatten natuurlijke groene tinten, net als licht roze of paars en pasteltinten. Vaste vormen, bedacht vanuit een duidelijke structuur, brengen overzicht aan in de tuin. Met beplanting zoals bamboe om privacy te creëren de Japanse Esdoorn voor dat ultieme zengevoel komt u de seizoenen goed door. Of lavendel, wat dat ruikt zo lekker. Zo geniet u ook in de winter van een groene tuin.

Meer ideeën voor natuurlijke erfafscheiding

 

Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar wenst u alle goeds voor 2021! Overweegt u om in dit nieuwe jaar met uw tuin aan de slag te gaan? Bel dan op tijd, want de agenda loopt net als in 2020 snel vol. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!