Van ver onder nul naar echt lenteweer! We gaan met z’n allen lekker naar buiten en genieten misschien juist in deze tijd nóg meer van de natuur. En wat is er nou fijner dan bij de eerste zonnestralen zo uw prachtige tuin in te stappen? Tijd dus voor een voorjaarsbeurt voor uw tuin. De eerste stap om uw tuin weer zomerklaar te maken!

 

Planten snoeien en verzorgen in maart

De maand maart is het ideale moment om uw vaste planten, siergrassen, buxus- en taxushagen te snoeien. Doe dit niet in de winter om vorstschade te voorkomen. Bij vaste planten kunt u oude stengels verwijderen en bij bomen, struiken en klimplanten verwijdert u dode takken. Weet u niet zeker of een tak dood is? Krab dan een stukje van de bast weg. Is het daaronder bruin, dan kunt u de tak snoeien. Let wel op dat niet al het groen in maart gesnoeid moet worden. Dit is namelijk afhankelijk van het bloeimoment. Twijfelt u? Neem dan altijd contact op met ervaren hoveniers.

Naast het snoeien van uw tuinplanten is het ook belangrijk om deze goed te blijven verzorgen. Vergeet bijvoorbeeld niet om onkruid te wieden. Als de planten straks weer groeien kunt u er veel moeilijker bij. De planten in potten en bakken drogen met dit weer snel uit, geef ze dus voldoende water. Zorg ook voor een vers laagje grond in de potten en bakken. Daarnaast is het goed om het weerbericht in de gaten te houden, zodat u bij nachtvorst nog maatregelen kunt nemen.

Ook het gazon mag niet vergeten worden bij de voorjaarsbeurt. Het is namelijk erg belangrijk dat u deze het hele jaar door extra zuurstof geeft. Door het gazon te beluchten zorgt u ervoor dat er extra lucht bij de wortels van het gras komt. U kunt daarvoor een speciale rol gebruiken waarmee gaatjes in de vilt laag worden geprikt. Door deze gaatjes worden ook voedingsstoffen en water beter en sneller opgenomen. Zo ontstaat een sterk wortelstelsel.

Bekijk hier wat u nog meer zelf in de tuin kunt doen in maart.

 

Voorjaarsbeurt voor uw tuin

Vindt u het toch prettiger om de voorjaarsbeurt over te laten aan een expert en woont u in de buurt van Alkmaar, Schagen, Haarlem, Bloemendaal, Amsterdam of Heemstede? De hoveniers van Kars & Stoop Hoveniers nemen het u graag uit handen. De volgende werkzaamheden zullen daarbij worden uitgevoerd:

  • Verticuteren van het gazon
  • Snoeien van vorstgevoelige planten
  • Onkruidverwijdering tussen beplanting en bestrating
  • Bemesting van de tuin en het gazon

Aanvullend is het ook mogelijk dat de hoveniers de groene aanslag van tegels en schutting verwijderen. Daarbij maken ze gebruik van een biologisch afbreekbaar middel.

 

Op doordachte wijze voorbereid op de zomer

Heeft u vragen over de voorjaarsbeurt of wilt u graag een afspraak met ons maken? Neem dan contact op voor persoonlijk advies.