Tegenwoordig kan alles slimmer: ook tuinieren. Deze tuingadgets helpen u met het onderhouden van de tuin en doen zelfs een poging om zoveel mogelijk te automatiseren. Handig voor degenen die niet gezegend zijn met groene vingers. Of als u gewoonweg te weinig tijd heeft om de tuin genoeg aandacht te geven. Wij zetten de 5 handigste tuingadgets op een rij!

 

Tuingadgets op een rij

Tip 1: robotmaaier

Geruisloos en toch best effectief: de robotmaaier. Doordat deze zelfsturende, automatische grasmaaier willekeurige routes rijdt, ontstaan er nooit banen in het gras. Vaak kunt u zelf instellen wat de maaihoogte moet zijn en welk gebied gemaaid moet worden. En als de accu leeg is, dan rijdt de robot automatisch terug naar zijn oplaadstation. Zijn er ook nog nadelen? Dat wel. Niet alle randen worden goed meegepakt door de maaier, zeker als het gras grenst aan een muur of een lager gelegen bloembed. En deze tuingadget is ook nogal gevoelig voor diefstal.

 

Tip 2: automatische bewatering

Met name handig in de zomervakantie, op warme dagen dat u zelf weg bent: automatische bewatering. Er zijn verschillende systemen waaruit u kunt kiezen zoals een een automatisch sproeisysteem, pop-up sproeiers, verstelbare sproeiers die met de tuin meegroeien of een microdripsysteem. In combinatie met een watermeter wordt er geen water verspild en kunt u met een gerust hart de bewatering van de tuin aan uw systeem overlaten.

Meer bewateringstips

 

Tip 3: smart sensor

Bodemvochtigheid, lichtsterkte en buitentemperatuur: dat zijn een aantal factoren die de smart sensor meet. De verzamelde informatie wordt draadloos doorgestuurd naar de bijbehorende app. Zo is het nóg makkelijker om de hoeveelheid water die planten nodig heeft, vast te stellen. Extra handig: zo’n smart sensor kan weer gekoppeld worden aan het bewateringssysteem. Zo krijgen planten automatisch genoeg water en heeft u er geen omkijken naar.

 

Tip 4: smart power adapter

De tuinverlichting, de waterpomp in de vijver; ze hebben allemaal stroom nodig. Bent u later thuis dan verwacht en vindt u het toch wel prettig dat de verlichting aanstaat? Met één druk op de knop, schakelt u de stroom in van alle apparaten die op de smart power adapter zijn aangesloten. Of bent u vergeten de verlichting uit te zetten en komt u juist níet thuis? Ook dat kan nu op afstand geregeld worden. Gewoon via uw mobiele telefoon!

 

Tip 5: tuingadgets vs. de persoonlijke touch

De tuin onderhouden met deze tuingadgets wordt ook wel robo-gardening of smart gardening genoemd. Het is een trend die goed aansluit op het gemak dat mensen graag opzoeken. Wij als hoveniers hebben daar natuurlijk wel een iets andere kijk op. Want juist de persoonlijke aandacht en aanpak in een tuin zorgen ervoor dat uw tuin kan floreren. Ook bent u zo goed op de hoogte van wat er speelt in de tuin en wat er nodig is om deze toekomstbestendig te maken. Vindt u het lastig om dit zelf op te pakken, heeft u te weinig tijd of kunt u wel wat advies gebruiken? Neem dan contact op met Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar. Wij komen graag langs om uw tuin van zijn beste kant te laten zien.

 

Op zoek naar inspiratie in aanloop naar de feestdagen en de bijbehorende verlanglijstjes? Laat u inspireren. De keuze in tuingadgets is reuze!