Tuinaanleg in Langedijk

Afgelopen maandag zijn de hoveniers van Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar begonnen met een tuinaanleg in Langedijk. De klanten hadden maar een paar wensen: een groter terras, planten en kleur. Samen met TerraForma ging Kars & Stoop Hoveniers aan de slag met het tuinontwerp. Het resultaat hadden de klanten niet verwacht!

Kars & Stoop - Kleigrond

Kleigrond in de tuin

De tuin hoort bij een nieuwbouwwoning en bestond met name uit kleigrond. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus de hoveniers startten eerst met graafwerkzaamheden om 30 centimeter grond af te graven. Nadat de grond was afgegraven, is er zand aangebracht dat door de klei heen is gespit. De structuur moet immers goed zijn! Voor de aanplant van de beplanting werd er natuurlijk nog plantgrond aangebracht, die diep omgewoeld is. Op die manier wordt voorkomen dat de beplanting niet voortijdig aftakelt, omdat de wortels vastlopen tegen de kleigrond.

Kars & Stoop - beplanting

Ook groen in de winter

In de tuin zijn hortensia’s, rozen en ilex blokken aangebracht. Ilex is een hulstsoort, die minder vatbaar is voor schimmels dan bijvoorbeeld een buxus. Ook is de ilex beter betaalbaar, wat het een goed alternatief maakt! De sierappel werd geplant om meer hoogte in de tuin aan te brengen. Zo geniet je optisch van meer ruimte. Er is gewerkt aan een gemengde tuin met heesters en vaste planten. Sommige planten hoeven pas in het voorjaar geknipt te worden, waardoor ze in de winter een leuk beeld geven; de tuin is nooit helemaal kaal! Het hele jaar door staat er in deze tuin iets in de bloei. De stamroosjes bloeien bijvoorbeeld vijf à zes maanden.

Kars & Stoop - sierappel

Bestrating hoort bij het huis

Een tuin moet goed bij het huis passen. Het één ligt namelijk in het verlengde van het ander! In deze tuin is daarom gekozen voor een oud-Hollandse tegel en een gebakken klinker. Dit zorgt voor een mooie onderbreking en een aantrekkelijk lijnenspel.

Kars & Stoop - bestrating

Wilt u ook een tuin aanleggen of advies over geschikte bestrating? Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar geeft u graag een advies op maat! Neem contact met ons op voor meer informatie.