Hout dat past bij uw tuin

Ziet u het al voor u? De voorjaarszon breekt door en u neemt in het vroege voorjaar plaats op de beschutte houten vlonders, waar u van de eerste zonnestralen kunt genieten. Houten tuinbouw, zoals een veranda, schutting, berging, schuurtje of overkapping maakt een belangrijk onderdeel uit van uw tuin. Het is vaak functioneel en heel bepalend voor de uitstraling! Met de juiste keuze voor hout en positionering kunt u met een houten bouwwerk inspelen op het thema van uw tuin. Ongeacht of dit landelijk, rustiek of juist heel strak is. In dit blog van Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar leest u waar u bij een houten tuinconstructie op moet letten.

Over het algemeen geldt: alles wat de grond ingaat, moet van hardhout zijn.

Het ene hout is het andere niet

Dat het ene hout het andere niet is, ligt voor de hand. Maar begrijpt u wat de consequenties van bepaalde houtkeuzes zijn? Kars & Stoop Hoveniers kan u hier alles over vertellen. Alleen hardhout komt al in vele soorten en maten voor. Over het algemeen geldt: alles wat de grond ingaat (denk aan houten schuttingpalen of balken), moet van hardhout zijn. Dit type hout is namelijk duurzamer en beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Denk aan de effecten van vocht in de grond, bijvoorbeeld. Kiest u voor geïmpregneerd hout of Douglashout, dan is de kans groot dat de palen het over een paar jaar begeven. Deze bezwijken na verloop van tijd door de schimmel en verrotting. En dat wilt u natuurlijk voorkomen!

Wanneer u in februari al aan de slag gaat met uw tuin, dan zit u er in het voorjaar lekker bij.

Houten tuinconstructie: kant-en-klaar of op maat

Kars & Stoop Hoveniers verzorgt kant-en-klare houten tuinconstructies of houten bouwwerken op maat. Wij adviseren u graag over de beste toepassing en plaatsing. Uiteraard denken wij graag met u mee welke constructie het beste op uw wensen inspeelt. Ieder type hout heeft immers een unieke uitstraling. Gaat u voor een landelijke look? Overweeg dan Douglashout: dit is erg populair en geschikt voor een bovengrondse berging, schuur of overkapping. Het heeft een natuurlijke uitstraling, dankzij de knoesten. Wanneer u in februari al aan de slag gaat met uw tuin, dan zit u er in het voorjaar lekker bij. U kunt Kars & Stoop Hoveniers daarom nu al inschakelen voor tuinaanleg, zodat u zeker weet dat uw tuin voor het voorjaar klaar is! Neem hiervoor contact met ons op.