Groene aanlag op terrastegels; daar wilt u zo snel mogelijk vanaf natuurlijk. Dus pakt u tijdens de voorjaarsbeurt van de tuin de hogedrukreiniger uit de garage of schuur en gaat u aan de slag om de groene aanslag te verwijderen. Zo is die klus snel geklaard. Maar bent u wel echt goed bezig? Onze keiharde mening: nee. De hogedrukspuit maakt namelijk meer stuk dan de meeste mensen beseffen.

 

Groene aanslag verwijderen met hogedrukspuit

De meeste tegels in uw tuin zijn namelijk voorzien van een toplaag. Deze laag beschermt de stenen tegen impregnatie en erosie, waardoor de kwaliteit van de steen door de jaren heen goed blijft. De hogedrukspuit is effectief in het verwijderen van de groene aanslag. Helaas een beetje té effectief, want de toplaag van de steen wordt door de druk kapot gemaakt. De steen raakt beschadigd en wordt daardoor blootgesteld aan allerlei invloeden van buitenaf. Denk aan regen, vuil en groene aanslag. Doordat de buitenkant van de steen ruw is geworden, groeit aanslag alleen maar sneller waardoor de tegels ze in de toekomst nooit meer volledig schoon krijgt. Denkt u nu: ach, ik heb cementstenen in de tuin liggen dus zo snel zal dat niet gaan? Ook dat klopt niet. Juist cementstenen zijn zachter dan natuursteen. Als u de hogedrukspuit op cementstenen zet, dan wordt de bovenste laag er zo afgespoten en geeft u groene aanslag juist kans om te floreren.

 

Effectief middel tegen groene aanslag

Bij Kars & Stoop Hoveniers denken we niet in problemen, maar in oplossingen. Tegels reinigen met een hogedrukspuit is geen goed idee, maar wat kan dan wel? Ons antwoord: Biomix. Dit vloeibare en biologische reinigingsmiddel is milieuvriendelijk en gebaseerd op enzymen. Het verwijdert vervuiling en aanslag op:

  • Tegels zoals klinkers en plavuizen.
  • Gevels van beton, hout, baksteen, bepleistering (ook ongeschilderd).
  • Daken van lei, golfplaat, pannen, roofing en riet.
  • Tuinbeelden en ornamenten van beton, kunststof, natuursteen, terracotta en arduin.
  • Tuinmeubels van kunststof, metaal en teak.
  • Hardsteen zoals dorpels en grafstenen.

Biomix moet worden verdund met water en kunt u het beste eerst een keer uitproberen op een plek die niet in het oog springt. U brengt de aangelengde Biomix aan op de plek met groene aanslag en hoeft niet te schrobben. De enzymen en de natuur zorgen voor de werking van het middel. Meestal ziet u na enkele weken al een aanzienlijk verschil!

 

Ondersteuning nodig?

Misschien denkt u na het lezen van dit blog: ‘ik heb al die jaren met een hogedrukspuit mijn tegels gereinigd, wat nu?’. Neem in dat geval contact met ons op. Wij beoordelen graag wat de staat is van uw betegeling en wat wij voor u kunnen betekenen.