Zomer, herfst, winter, lente: in de perfecte tuin kun je het hele jaar door genieten. Hans en Nienke uit Oudkarspel zijn echte buitenmensen en brengen hun tijd graag in de tuin door. Ongeacht het seizoen, ongeacht het moment van de dag. In het najaar van 2016 hebben Kars & Stoop Hoveniers daarom hun achtertuin op de schop genomen. Laat u inspireren door het mooie resultaat!

Het hele jaar door in de tuin

Hans en Nienke hadden bij aanvang een paar duidelijke wensen. Meerdere, strategisch geplaatste terrassen zorgen ervoor dat zij op elk moment van de dag in de zon – of juist in de schaduw – kunnen zitten. En de overkapping, die een prettige plek in de koudere periodes biedt, mag het huis van binnen niet verduisteren. Voor de kinderen moest er een vlonder en trap komen om makkelijk op het familiebootje te kunnen stappen en te zwemmen in het water achter. En tot slot: kleur en groen. Kortom, alle elementen om met de tuin de seizoenen goed door te komen.

IMG-20170727-WA0013 IMG-20170727-WA0002 Overkapping-1

Lichte en warme overkapping

Om te voorkomen dat het huis in donkerte gehuld zou worden, werd de overkapping voorzien van een lichtkoepel. Ook werd er in het bouwwerk verlichting aangebracht om duisternis buiten te sluiten. Het is nu een fijne plek waar in de winter de heater wordt aangezet, en in de zomer juist de schaduw wordt opgezocht.

IMG-20170727-WA0005 IMG-20170727-WA0006

IMG-20170727-WA0012

Goede mix van beplanting

Een slim ingerichte tuin heeft het hele jaar door groene planten. Mede dankzij het tuinontwerp met beplantingsplan van Terraforma was Kars & Stoop Hoveniers in staat om een goede mix van beplanting aan te brengen, waarin ook kleur een voorname rol speelt. Met behulp van bestaande bloembakken werd er hoogte in de tuin gecreëerd.

IMG-20170727-WA0008 IMG-20170727-WA0010

IMG-20170727-WA0011

Hans en Nienke aan het woord

Kars en Stoop hebben wij leren kennen als een eerlijk en heerlijk bedrijf. Een mooie mix tussen ouderwetse service, betrouwbaarheid, creativiteit, kennis van zaken, goede smaak en jong, fris elan. Voor wij aan ons project ‘de tuin’ begonnen wisten we zo precies hoe we het wilden dat we het niet of nauwelijks uit handen wilden geven. Gaandeweg merkten we dat ze erg afstemden op onze wensen en ideeën maar daar net een kwinkslag aan wisten te geven zodat het veel mooier werd dan wij zelf hadden kunnen bedenken. Of juist een totaal andere kijk op iets hadden waardoor verrassende resultaten ontstonden. We lieten het, na enige tijd, vol vertrouwen los en het is prachtig geworden. Alles is bovendien binnen ons budget gebleven, bij een enkele aanpassing was er altijd overleg. Kars en Stoop is een bedrijf dat zegt wat het doet en doet wat het zegt. In een zeer ontspannen sfeer, met mensen die hun vak verstaan, hard werken en er duidelijk plezier in hebben is onze tuin nu een verlengde van ons huis geworden en genieten we volop.

 

Weten wat Kars en Stoop Hoveniers voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op!