Sierbestrating: het kan uw tuin maken of kraken. Tegelijkertijd zou het niet het meest prominente aspect moeten zijn in het tuinontwerp. Heeft u al een beeld bij het type bestrating wat u in uw tuin wilt? Kars & Stoop Hoveniers gelooft dat sierbestrating goed moet passen bij het groen en de beplanting in de tuin. In dit blog delen wij tips rondom sierbestrating, zodat u lang en optimaal van uw tuin kunt genieten.

Ondergrond van sierbestrating

Waarvoor gebruikt u de bestrating? Een garagepad, waar regelmatig een auto overheen rijdt, heeft een ander fundament nodig dan een sierterras. En wat komt er op het sierterras, als u daarvoor kiest? Een loungeset of misschien een overkapping? Met de toepassing moet u rekening houden om de juiste ondergrond aan te leggen. Zo voorkomt u dat de sierbestrating verzakt en kunt u er zolang mogelijk van genieten.

Stijl van sierbestrating

Sierbestrating moet bij het huis passen: zowel wat betreft kleur als stijl. Sommige vormen hebben al snel een drukke uitstraling en de ene tuin kan dit beter hebben dan de andere tuin. Dit is afhankelijk van factoren zoals omvang, indeling en de balans tussen beplanting en bestrating. Een ronde vorm oogt al snel onrustig, terwijl sierbestrating eigenlijk niet teveel moet opvallen. Idealiter overheerst het niet.

Plek van sierbestrating

Als u de sierbestrating voor bijvoorbeeld een terras gebruikt, dan staat u natuurlijk ook stil bij het gebruik. Wilt u op het terras met een krantje en een kop koffie in de ochtendzon zitten? Wilt u liever uit werk vandaan kunnen dineren in de warme avondzon? Of wilt u het liefst een plek waar u in de schaduw kunt ontspannen? Kortom, wat is uw behoefte en hoe vertaalt u dit naar uw sierbestrating? Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar kan u helpen bij de beantwoording van deze vragen. Wilt u weten wat er mogelijk is? Neem dan contact met ons op.