Realisatie van uw droomtuin

Hoe uw droomtuin er precies uitziet, daar heeft u misschien al een beeld bij. Wellicht is het een prachtige bloementuin, met veel bloemen en groen. Of misschien heeft u helemaal nog geen definitief beeld, maar zit u wel vol goede ideeën en suggesties. De vraag is alleen: welke stappen zijn nodig om dit te realiseren? Het kan allemaal nogal overweldigend zijn, wanneer u zich bedenkt wat er nodig is om uw tuin te transformeren naar die tuin van uw dromen. Natuurlijk hoeft u een dergelijke tuinmetamorfose niet zelf op te knappen; Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar helpen u hier graag bij!

De stappen voor een tuinmetamorfose

Om die geliefde tuin toch binnen handbereik te brengen, lopen we u graag door de stappen van een tuinmetamorfose heen:

Stap 1: inventarisatie van uw wensen, want die staan centraal. Houdt u bijvoorbeeld van tuinieren of kiest u liever voor een onderhoudsvrije tuin? Deze wensen koppelen wij aan ons advies: wat is de schaduwzijde van uw tuin bijvoorbeeld? En welke planten kunt u daar beter wel – en niet – neerzetten?

Stap 2: naar aanleiding van uw wensen en ons advies wordt het tuinontwerp opgesteld. De tuinarchitect kijkt uiteraard naar de mogelijkheden van uw tuin, maar ook naar uw huis. De tuin is nu eenmaal een verlengstuk van uw woning; de stijl van de tuin en van de woning moeten daarom goed bij elkaar passen.

Stap 3: de keuring van het ontwerp. Wanneer u in het tuinontwerp ook echt uw droomtuin voor u ziet, dan brengen onze hoveniers vrijblijvend een offerte uit.

Stap 4: na akkoord van de offerte, kunnen onze hoveniers overgaan tot de aanleg van uw tuin. Deze tuinaanleg wordt in goed overleg gepland. Ook wat betreft de planning wordt er natuurlijk rekening gehouden met uw wensen. Zo kunt u de werkzaamheden met een gerust hart aan ons overlaten.

Stap 5: mocht u toch niet zo dol zijn op tuinieren, dan kunnen de hoveniers van Kars & Stoop aanvullend het tuinonderhoud regelen. Al het werk wordt u uit handen genomen en er blijft voor u slechts één taak over: genieten!

Klaar voor uw droomtuin?

Wilt u meer weten over de verschillende diensten van Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar of wilt u graag met ons afspreken om uw tuinmetamorfose te bespreken? Neem dan contact met ons op! Meer inspiratie voor de tuin van uw dromen, doet u op in ons portfolio.