Met de jaarwisseling voor de deur blikken Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar vooruit naar de tuintrends in 2020. Om een tipje van de sluier te lichten: de natuur en duurzaamheid spelen een centrale rol! Wij zetten de vier tuintrends van 2020 voor u op een rij.

Dé tuintrends in 2020

Tuintrend 1: organische vormen

Waar jaren geleden strakke tuinen domineerden in het straatbeeld (en achter de schutting), hoeft tegenwoordig niet meer alles zo modern. Organische vormen en rondingen zijn in 2020 nog hipper. Ze waren het afgelopen jaar al in opkomst en logisch. Die organische vormen geven namelijk het gevoel dat u echt in de natuur vertoeft. In combinatie met materialen zoals natuursteen, bamboe, hout en rustgevende bruin-, groen- en grijstinten is het plaatje compleet.

Tuintrend 2: multifunctionele materialen

Jarenlang voerden massaconsumptie en materialisme de boventoon. In reactie hierop worden huisinrichtingen, net als tuinontwerpen, telkens minimalistischer. Materialen die wél worden gebruikt, kunnen zomaar meerdere functies hebben. Zo wordt er efficiënter en duurzamer met materialen omgegaan. Onze favoriet is bijvoorbeeld de Schellevis tegel: verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen en geschikt voor diverse toepassingen. Bijvoorbeeld als terrastegel, voor op de oprit en zelfs als dakbedekking. Dankzij de natuurlijke uitstraling van deze tegel is hij goed te integreren in de organische tuin.

 

Tuintrends in 2020 - organische vormen Tuintrends in 2020 - materialen

Tuintrend 3: ruimte voor contrast

Een natuurlijke uitstraling is uiteraard prachtig, maar het moet geen saaie bedoening worden in de tuin. Wij verwachten dat er in 2020 speelsheid in de tuin wordt aangebracht door rustgevende materialen te combineren met felle, warme en vrolijke kleuren. Door te contrasteren, kunnen er bepaalde onderdelen van de tuin benadrukt worden. Denk aan bloemenprints, speelse patronen en een mix van structuren.

Tuintrend 4: een duidelijk statement

In plaats van contrasten in de tuin aan te brengen, is het juist ook de tuintrend in 2020 om een duidelijk statement te maken. Zo kiezen sommige mensen juist heel bewust voor de natuurlijke tuin, die rust uitstraalt en hun toevluchtsoord is in een druk en snel leven. Andere mensen gaan daarentegen juist voor rauwe materialen en pittige kleuren. Denk aan een graffitimuur en wat wildere beplanting. De vrolijkheid spat er dan vanaf.

 

De afbeeldingen in dit blog zijn van een tuin die Kars & Stoop Hoveniers vorig najaar aanlegde, maar die absoluut aansluit op de tuintrends in 2020. Wilt u ook aan de slag met uw tuin, omdat u hier uw toevluchtsoord met rustieke uitstraling van wilt maken, juist het complete tegenovergestelde of iets ertussenin? Wij helpen u graag op weg met ons tuinontwerp en de tuinaanleg. Neem voor vragen gerust contact met ons op.