In 2019 voerde Kars & Stoop Hoveniers een tuinrenovatie uit bij Aafke uit Heerhugowaard. De achtertuin ging helemaal op de schop om vervolgens te transformeren naar een eigentijdse bloementuin. Hoewel de tuin nog niet in bloei is geweest, vertelt Aafke graag over haar nieuwe tuin en haar ervaringen met Kars & Stoop Hoveniers. Foto’s van de bloementuin in bloei volgen later dit jaar!

Bloementuin 1 Bloementuin 2

Bloementuin: de wensen

“Mijn grootste wens was om het gras eruit te halen; dat maaien en verticuteren vond ik gewoonweg te veel werk. Wel wilde ik graag de vijver behouden. Hoewel het gras eruit moest, wilde ik absoluut geen stenen tuin, maar juist veel planten en bloemen voor de vogels en bijen. Tegelijkertijd moest de bloementuin wel een beetje onderhoudsvriendelijk zijn. Er is een tuinplan gemaakt met alle plantennamen en Sander en Machiel gingen aan de slag. Ik heb er erg van genoten; ook toen Sander zijn moeder met kleinkinderen de sjofeltjes in mijn tuin kwamen bekijken. Nu moet ik mijn nieuwe tuin leren kennen: want was is nu precies het onkruid en wat kan ik laten staan? Mijn tuin ligt op het oosten en is niet heel groot, maar wel lekker kneuterig. Ik ben er heel blij mee!”

Lees meer over onze tuinaanleg

 

Bloementuin 5 Bloementuin 6

Ervaringen van Aafke

“De samenwerking met Machiel en Sander was erg gemoedelijk en prettig. Zelfs Sander zijn ouders kwamen even kijken. Ik hou daarvan! Ik ben heel benieuwd naar de opkomst van de dwergsering, want daar had ik nog nooit van gehoord. Vroeger hadden we altijd een sering in de tuin en ik kijk ernaar uit weer eentje in de bloei te hebben staan. De nazorg vind ik fantastisch; zo kunnen we de laatste puntjes op de ‘i’ zetten.”

 

Stappen naar een bloementuin

  1. Tuinontwerp dat aansluit op Aafke haar wensen mét een beplantingsplan
  2. De oude achtertuin leeghalen
  3. Grondverbeteraar aanbrengen
  4. Bestrating leggen
  5. Vijverrand opnieuw inzetten en bekleden met Schellevis band in dezelfde kleur als de bestrating
  6. Onderhoudsvriendelijke beplanting in de tuin zetten
  7. Nog even langsrijden en vragen hoe het gaat en of Aafke nog iets nodig heeft

Lees meer over ons tuinontwerp

Bloementuin 7 Bloementuin 8 Bloementuin 3

Bent u ook op zoek naar hoveniers die uw tuin kunnen omtoveren naar een bloementuin, stadstuin of een andere invulling? Neem dan contact op met Kars & Stoop Hoveniers voor meer informatie!