Kijkje achter de schermen

Als hovenier krijgen we een paar keer per jaar te maken met logistieke uitdagingen. Dit wordt meestal veroorzaakt doordat onze klanten geen achtertuin met achterom hebben. Hoe krijg je dan de apparatuur en materialen voor tuinaanleg in de achtertuin? Daar draaien wij onze hand gelukkig niet voor om! Sterker nog, wij vatten de spreekwoordelijke koe bij de horens en zorgen dat er een oplossing komt. Want ook wanneer u geen achterom heeft, moet u natuurlijk gewoon kunnen genieten van een mooie tuin. In dit blog lichten we een paar oplossingen uit, die wij in 2016 hebben gebruikt bij klanten zonder achterom. Kortom, een kijkje achter de schermen bij Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar!

Torenkraan

Achtertuin-zonder-achterom   Achtertuin-zonder-achterom-2   Achtertuin-zonder-achterom-3

De meest voor de handliggende oplossing – wanneer we niet via het huis of de garage in de achtertuin kunnen komen met onze graafmachine, bomen en planten – is de plaatsing van een torenkraan. Deze wordt voor het huis geplaatst om vervolgens alle benodigdheden over het huis te tillen, en weer terug – wanneer de achtertuin bijvoorbeeld wordt leeggehaald. De kosten voor de inhuur van een kraan zijn te overzien wanneer je binnen één dag alles voor elkaar krijgt. Duurt het langer, dan is de kraan daarentegen een enorme aanslag op het budget. En wij hebben liever dat u het beschikbare budget in een mooie tuin steekt dan in logistieke oplossingen. We proberen daarom altijd zo creatief mogelijk met de situatie om te gaan.

Ons advies blijft desondanks: koop of huur een huis met een achterom.

Geen achterom, wel water!

Achtertuin-zonder-achterom-4  Achtertuin-zonder-achterom-5

Ligt er een sloot achter uw huis? Dan kunnen we dit wellicht benutten. Uiteraard niet door de spullen zwemmend over te brengen, maar wel met behulp van drijvende pontons. De voorwaarden zijn natuurlijk wel dat de sloot niet te breed is en dat we de sloot vanaf de andere kant kunnen benaderen. In juni hebben we een achtertuin zonder achterom aangelegd, waarvoor we pontons hebben ingezet om alle materialen de tuin in te krijgen. Het resultaat mag er zijn! Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op voor een advies op maat!