De basis voor een unieke tuin

Soms moet je krachten bundelen. Onder het mom ‘schoenmaker blijf bij je leest’ werken wij daarom nauw samen met Joep Luitjes van Terra Forma. Een tuin begint namelijk bij een goed ontwerp en dat is toevallig hetgeen waar Joep heel erg goed in is. Met de opleiding tuin- en landschapsinrichting in zijn zak heeft hij de kennis en kunde om een tuinontwerp op papier te zetten. Laatst waren wij bij een jong stel waarmee we de tuinwensen bespraken. We maakten foto’s, gaven een briefing aan Joep en vervolgens maakte hij het ontwerp en beplantingsplan. “We hadden van alles in ons hoofd, maar dit hadden we niet verwacht,” was de reactie van het stel toen de hoveniers van Kars & Stoop het ontwerp kwamen bespreken. Dat is waarom we al ruim tien jaar met Joep samenwerken: hij is in staat om verrassend uit de hoek te komen zodat wij onze klanten altijd van een unieke tuin kunnen voorzien.

Aanleg van paradepaardjes

“Machiel Kars en Sander Stoop werken mijn ontwerpen precies uit zoals dat door mij bedoeld is,” vertelt Joep. “Ze hebben veel ervaring, werken netjes en leveren altijd kwaliteit. Zo kunnen wij elkaar versterken om tot het mooiste resultaat te komen.” De tuin die Joep het meeste bijstaat, is het eerste project dat hij samen met Kars & Stoop Hoveniers uitvoerde. “Een echt paradepaardje. Hiermee heeft Kars & Stoop Hoveniers een visitekaartje afgegeven; het was het begin van onze fantastische samenwerking. Ik was zo tevreden over het resultaat. Dat smaakte naar meer!”

Tuinontwerp voorbeelden 1   Tuinontwerp voorbeelden 2   Tuinontwerp voorbeelden 3
Tuinontwerp voorbeelden: het eerste project van Kars & Stoop Hoveniers en Terra Forma, een prachtige landschapstuin. Foto’s: Terra Forma

Tuinontwerp voorbeelden

Joep richt zich op indeling en ontwerp, en Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar legt de bouwkundige ideeën vervolgens aan. Deze bouwkundige elementen zijn kenmerkend voor de tuinen die zij gezamenlijk creëren: bijvoorbeeld in de vorm van grote betonnen vijvers, vlonders, hoogteverschillen en maatwerk om klanten helemaal blij te maken. Een droomtuin begint trouwens bij het stellen van de juiste vragen:

  • Wat wilt u van de tuin en hoe staat de zon? Wilt u eten en loungen in de schaduw of juist kunnen ontspannen in de zon?
  • Welke tuin past echt bij het huis? Een landelijk boerderijtje en grote grijze, betonnen tegels complementeren elkaar natuurlijk niet.
  • Wat voor tuinonderhoud past bij u? Bent u een tuinliefhebber, heeft u groene vingers of kiest u liever voor makkelijk onderhoud? De keuze voor de bordes en vaste beplanting moet altijd bewust worden gemaakt om zolang mogelijk van de tuin te genieten!

Tuinontwerp voorbeelden 4    Tuinontwerp voorbeelden 5   Tuinontwerp voorbeelden 6

Tuinontwerp voorbeelden: naast particuliere tuinen zijn de hoveniers ook inzetbaar voor bedrijfstuinen en entree’s. Foto’s: Terra Forma

De antwoorden op deze vragen vormen de basis van het tuinontwerp. Wilt u een tuin laten aanleggen en kiest u ook liever voor het advies en de aanleg door vakkundige hoveniers? Neem dan contact op met onze hoveniers. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden!