Het beste moment

Stel: u wilt uw tuin uitbreiden. Met bijvoorbeeld een fruitboom of een heester. Wat is dan het beste moment om zo’n boom of struik aan te planten? Doorgaans geldt dat wanneer een boom of struik bladverliezend is, deze het beste in april geplant kan worden. Dit geldt dan met name voor bomen en struiken, die uit de losse grond zijn gestoken en waarvan de kluit vervolgens van een netje is voorzien. Zo krijgen zij de gelegenheid om goed te wortelen en te acclimatiseren in de nieuwe grond, voordat ze al hun energie moeten gebruiken voor de uitloop van het blad.

Aanplanten in april

Betekent dit dat u te laat bent, wanneer u niet in april uw nieuwe boom of struik heeft geplant? Zeer zeker niet! In principe kunt u het hele jaar door planten, wanneer de bomen of struiken in een pot zijn gekweekt. Hier hangt echter wel een ander prijskaartje aan. Houd er ook rekening mee dat aanplanten niet aan te raden is in het geval van vorst.

Advisering en uitvoering

Wilt u uw tuin uitbreiden en kunt u hierbij ondersteuning en advies gebruiken? Neem dan contact met op met Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar. Wij staan u graag met raad en daad bij!