Wist u dat..

April een goed moment is voor de aanleg van een gazon? Deze maand biedt bij uitstek gelegenheid aan het gras om te wortelen en vervolgens flink te groeien. En wanneer het gazon volgroeid is, volstaat het om twee keer per week te maaien. Maait u vaker of – wat waarschijnlijker is – minder vaak, dan raakt het gras te veel beschadigd. Maait u het gras pas wanneer het eigenlijk al te lang is, dan scheurt u het gras in feite af. Veel mensen ruimen het gemaaide gras vaak direct op na maaien. Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar raadt u daarentegen aan – indien u zich er niet te veel aan stoort – om het gemaaide gras te laten liggen. Zo heeft het een composterende werking op uw gazon.

 

Tip van Kars & Stoop

Wilt u een gazon aanleggen? Gebruik dan grasmatten in plaats van gras te zaaien. Bij matten is de kans kleiner dat er onkruid tussendoor groeit. En zolang het gras aan het wortelen en groeien is, is het af te raden om onkruid te wieden. Dan trapt u het kersverse gazon immers kapot! Dit betekent overigens niet dat u helemaal geen onkruid kunt verwijderen. Het is echter beter om hier het juiste moment voor af te wachten. Met het onderhoud van onze hoveniers, weet u zeker dat uw gazon op de juiste manier wordt behandeld. Onderdeel van de onderhoudsbeurt van Kars & Stoop Hoveniers is het maaien, doorzaaien, bemesten en verticuteren van het gazon, wat betekent dat mos en dood gras met een machine vakkundig uit het gazon wordt verwijderd. Om te voorkomen dat uw gazon tijdens de warme zomermaanden uitdroogt, biedt een beregeningsinstallatie een efficiƫnte oplossing. Zo kunt u de beregening van uw gazon goed reguleren.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de professionele aanleg van een gazon of bent u op zoek naar vakkundige hoveniers in Alkmaar en omstreken? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over wat wij voor u en uw tuin kunnen betekenen.