Bespaar tijd en moeite

Waarom veel tijd besteden aan het bewateren van uw tuin? Dat kan makkelijker, sneller en efficiƫnter; met een beregeningsinstallatie bijvoorbeeld! Door deze installatie volledig automatisch in te stellen, heeft u geen omkijken naar uw tuin. Ook wanneer u op vakantie bent, kunt u er zeker van zijn dat uw gazon en beplanting voldoende wateraanbod krijgen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een automatische beregeningsinstallatie, waarvan we er een aantal voor u opsommen.

Pop-up sproeiers

Pop-up sproeiers staan ook wel bekend als turbinesproeiers. Deze sproeiers hebben een waterstraal, die langzaam links- en rechtsom over het gekozen gebied gaan. Deze toepassing wordt vooral gebruikt voor gazons. Wanneer de sproeier niet in gebruik is, ligt de bovenkant hiervan gelijk met het grondniveau. Dit betekent dat het gras gewoon gemaaid kan worden en dat mensen niet kunnen struikelen over de sproeier. Het staat ook wat netter; het oog wil immers ook wat! Het water dat wordt gebruikt, kan uit de sloot worden gepompt, vanuit een grondwaterbron worden gehaald of worden toegevoerd door de buitenkraaninstallatie.

Druppelslang

Voor plekken die slecht met de sproeier te bereiken zijn, biedt de druppelslang uitkomst. Denk aan de borders met beplanting. De druppelslang is ook goed te gebruiken voor heggen, hagen en jonge bomen. Doordat het water relatief langzaam wordt afgegeven, ontstaat er niet snel plasvorming. De slangetjes kunnen ook worden aangebracht in bloempotten en plantenbakken.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de professionele aanleg van een beregeningsinstallatie en alle mogelijkheden? Neem dan contact op met de vakkundige hoveniers van Kars & Stoop Hoveniers in Alkmaar en omstreken. Wij vertellen u graag meer over wat er rondom de beregeningsinstallatie mogelijk is; ongeacht of u van plan bent een nieuwe tuin aan te leggen of er sprake is van een bestaande tuin.