Elk seizoen een mooie tuin

Dit najaar heeft Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar bij echte plantenliefhebbers een nieuwe voortuin aangelegd. De enthousiaste klanten hadden één grote wens: een voortuin die het hele jaar (gedeeltelijk) in de bloei staat. Dat betekent een slim beplantingsplan – in samenwerking met TerraForma – dat in ieder seizoen iets fraais biedt. Het uitgangspunt? Geen strakke tuin, maar juist ronde vormen. Hiervoor gebruikten we een gedeelte van de bestaande bestrating, die we omkeerden en met een slinger terug legden wat zorgt voor een speels lijnenspel.

Groene voortuin - situatie voor         
Links de situatie voor en rechts de situatie na. De betonklinkers werden deels hergebruikt om de nieuwe bestrating aan te leggen.

Het hele jaar door beplanting

De speelse lijnen van de bestrating zijn ook terug te zien in de beplanting; het effect van de golvende beweging is hier overgenomen. De berk die al in de tuin stond zorgt samen met de hagen en heesters voor hoogte in de voortuin.

Groene voortuin - 4 Groene voortuin - 5 Groene voortuin - 6
Een gedetailleerde impressie van de beplanting die het hele jaar door mooi groen blijft.

Er is bewust gekozen voor beplanting die het hele jaar door groen is. De Brunnera ‘Seaheart’ is een mooie vaste plant die in april en mei een felblauwe bloem laat zien. De Helleborus is juist een winterbloeiende plant, ook wel een kerstroos genoemd. En de Molinia Moorhexe is een siergras waarvan de pluimen door het jaar heen stevig blijven staan en die charmant meebewegen in de wind. Dit zorgt voor een stukje dynamiek in de voortuin.

 

Groene voortuin - 7 Geheim van de hortensia

Boerenhortensia’s zijn populaire planten om cadeau te doen, maar wat veel mensen niet weten is dat de Hortensia Hydregea Little Lyme eigenlijk langer bloeit dan de boerenhortensia. Ook bijzonder is het blad dat in de herfst rood kleurt. Dit zorgt al snel voor meer kleur in de tuin. Door te variëren met de kleuren van beplanting, hun bloemen en het blad zorgt u voor een charmante afwisseling in de tuin zodat u nooit uitgekeken raakt!

Bent u van plan een nieuwe voortuin of achtertuin aan te leggen en wilt u zich laten adviseren door professionele hoveniers? Neem dan contact op met Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar. Wij denken graag met u mee zodat u het hele jaar kunt genieten van een prachtige tuin!