Oog voor detail

Een mooie tuin begint met inzicht en vakkundigheid. Een perfecte tuin heeft alles te maken met oog voor detail. En dat is precies wat Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar hebben! Voor familie Poeder, woonachtig in Haarlem, legden de hoveniers een voor- en achtertuin aan waarin maatwerk en afwerking centraal staan. De aanplanting vindt plaats in het voorjaar van 2017.

Eigenaar Bart aan het woord

“De tuin was helemaal kaal. Vorig jaar zijn we onze nieuwbouwwoning ingetrokken en de aanleg van de tuin is ons sluitstuk. We gingen met Kars & Stoop Hoveniers in zee, omdat ze een goed samenwerkingsverband hebben met Joep Luitjes van Terraforma. Joep heeft het ontwerp gemaakt. Ik ben super blij met het vakmanschap van Machiel en Sander. Ze pakken hun werk gedetailleerd en netjes op en zoeken oplossingen wanneer dat nodig is. Ik ben een happy camper.”

maatwerk-tuin-1   maatwerk-tuin-2   maatwerk-tuin-3   maatwerk-tuin-4
De pergola is in evenwicht met de woning, schutting en in samenhang met de vlonders geplaatst.

Denken in oplossingen

“Achteraf hebben wij nog dingen laten veranderen en we waren vergeten om ruimte open te houden waar de heg geplant zou worden. Machiel gaf aan: dat is mooi, maar je hebt iets meer plek nodig om goed aan te kunnen planten. Stijl en materialen zijn heel belangrijk in onze tuin, omdat dit in het verlengde ligt van de woning. Kars & Stoop hebben gekeken hoe ze dit mooi konden oplossen, zonder dat je rare inspringende vormen in de tuin krijgt. Het strakke lijnenspel blijft hierdoor behouden en elementen die in de bouwstijl van onze woning zitten, komen letterlijk terug in de tuin.”

maatwerk-tuin-5   maatwerk-tuin-6   maatwerk-tuin-7   maatwerk-tuin-8

Weloverwogen vormen en een goede balans zorgen ervoor dat de details in de achtertuin van familie Poeder  kloppen. De kleur van het grind is afgestemd op de bakstenen en de metalen details worden versterkt door de drie metalen plantenbakken.

Plezier in tuinaanleg

“We hebben heel prettig met Sander en Machiel samengewerkt. Alles gebeurde volledig in goed overleg. In de voortuin lagen bijvoorbeeld veel tegels en oorspronkelijk was verzonnen dat de klinkers met een opsluitband geplaatst zouden worden. Ze suggereerden: vind je het niet mooier om het met een stukje staalplaat te doen? Dan valt het niet op dat er nog een rand bij komt en blijven de klinkers toch goed op hun plek liggen. Zo leveren ze keurige, nette oplossingen die ze niet hoeven voor te stellen maar waar ze zeker punten mee scoren. Ik ben heel blij met hun ervaring; ik vind het knap dat je na veertien jaar samenwerking nog steeds met vakmanschap en kennelijk plezier een tuin aanlegt.”

Wilt u uw voortuin of achtertuin laten aanpakken door professionele hoveniers? Neem dan contact op met Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar. Wij zorgen ervoor dat u het hele jaar door kunt genieten van een prachtige tuin!