Het lijkt misschien nog niet zo, maar de lente staat voor de deur! Volgende maand gaan de temperaturen alweer stijgen, laat de zon zich vaker zien (hopen we) en maakt de tuin zich klaar voor een nieuwe bloeiperiode. Om te zorgen dat hiervoor de juiste voorbereidingen worden getroffen, delen we graag meer over onze voorjaarsbeurt.

Inhoud voorjaarsbeurt

Met de voorjaarsbeurt wordt uw tuin klaargestoomd voor de zomer. Onderdeel hiervan is:

Waarom wachten tot maart?

Eigenlijk is het heel simpel: voor maart loopt u nog het risico dat het gaat vriezen. En tijdens de voorjaarsbeurt worden vaste planten, buxus- en taxushagen en siergrassen netjes gesnoeid. Als de temperatuur dan toch weer onder nul duikt, dan lopen deze groene juweeltjes vorstschade op. Dus hoe mooi het weer in februari ook al is; wacht altijd tot maart. Dat betekent trouwens niet dat al het groen in maart gesnoeid moet worden. Dit is namelijk altijd afhankelijk van het bloeimoment van de beplanting in kwestie.

Wat kunt u nu al doen?

Uiteraard hoeft u niet tot maart te zitten wachten: plan nu alvast die voorjaarsbeurt! Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar komt graag bij u langs om uw tuin klaar te maken voor de lente. Zo kunt u met een gerust hart de zon in uw tuin verwelkomen en grandioos genieten van een tuin die helemaal op orde is. Neem contact met ons op voor meer informatie!