Een moderne, onderhoudsvriendelijke achtertuin mét veel zitruimte en een plek voor de kinderen om te spelen. Dat was de wens van Kim Meerdink en haar gezin. Nadat Kars & Stoop Hoveniers een aantal jaar geleden al de voortuin aanlegde bij de oud-bewoners, wilde dit gezin graag opnieuw met de hoveniers in zee om ook de achtertuin te verzorgen.

Wens: een onderhoudsvriendelijke achtertuin

   

 

 

 

 

 

In de oude achtertuin was de vijver nogal aanwezig. Een van de wensen was dan ook om deze te dempen. Verder mocht de stijl van de voortuin ook terugkomen in de achtertuin. Kortom, de bestrating moest worden vervangen. Andere wensen waren meerdere zitgedeeltes, duidelijke zichtlijnen, witte bloembakken en een trampoline met speelgedeelte voor de kinderen. De tuin werd door Kars & Stoop Hoveniers ingemeten en in samenwerking met Terra Forma werd er een tuinontwerp gemaakt.

De gesprekken in de voorbereidingsfase met Sander waren prettig. Het is fijn dat ze luisteren naar onze wensen en een plan bedenken met de juiste materialen en daarbij rekening houden met bijvoorbeeld de inrichting van ons huis. Het is ook prettig dat er eerst een ontwerp wordt gemaakt dat samen wordt besproken en waarop heel makkelijk aanpassingen kunnen worden verricht.

Inrichting van de achtertuin

       

Tegen de woning is een terras aangelegd met dezelfde bestrating als in de voortuin. Zo kunnen Kim en haar gezin in de ochtendzon genieten van hun kopje koffie. Het pad ligt in het verlengde van het hart van de schuifdeuren van de woning. Dit pad leidt naar een verhoogde vlonder van profielloze vlonderplanken. Zo is er een mooi tweede terras waar het gezin kan loungen. De bestaande schutting is bekleed met witte aluminium panelen, gemonteerd met een tussenruimte om meer diepte te creëren. Een echte eye-catcher!

We zijn ontzettend blij met de vlonder waarop we een grote loungebank hebben staan en waar we heerlijk kunnen genieten van de zon. Onze dochters zijn super blij met de trampoline, die wordt dagelijks gebruikt.

Beplanting in de tuin

     

Langs het pad staan drie bloembakken met lavendel. Ook bijde vlonder staan drie bloembakken, maar dan met Fargesia. Dit zorgt voor privacy tussen de loungehoek en het speelgedeelte van de kinderen. Zij kunnen zich uitleven op de trampoline, die is ingegraven. Zo kunnen zij lekker spelen, zonder dat de trampoline heel aanwezig is in de tuin. De vlonder en het speelgedeelte worden uit het zicht onttrokken door de groenblijvende haag Prunis Lusitanica.

We zijn hartstikke tevreden met het eindresultaat! Natuurlijk moet het groen nog een volle bloei doormaken zodat het er nog mooier uit zal zien; zonder dat je aarde ziet. Machiel en Sander zijn vriendelijke mannen en zij komen hun afspraken na. Dat vinden wij erg belangrijk.


Ook hulp of inspiratie nodig voor de inrichting van de voor- of achtertuin? Neem contact op met Kars & Stoop Hoveniers voor een advies op maat!