Ongewenst bezoek

Wanneer u de eigenaar bent van een mooie tuin, dan wilt u hier graag van blijven genieten. Toch krijgt u zo nu en dan te maken met een aantal zaken, die een doorn in het oog zijn. Bij warmer en vochtiger weer, worden tuinen bijvoorbeeld snel slachtoffer van ongedierte. Ook groene aanslag – die is achtergebleven na de winter – kan de boventoon voeren. In dit blog leest u hoe u dit eenvoudig oplost.

Ongedierte in de tuin

Bij warm en vochtig weer, krijgen tuinen vaak ongewenst bezoek. Denk aan ongedierte in de tuin, zoals slakken, bladluizen – bijvoorbeeld op de roos of sierplanten – en kevers. Deze bezoekjes zijn moeilijk te voorkomen en zodra het ongedierte uw tuin heeft gevonden, kunt u dit helaas niet in één keer wegnemen. Luizen springen bijvoorbeeld over van de ene plant naar de andere. De kracht van de bestrijding ligt daarom vaak in de herhaling.

Ziektebeeld plant vaststellen

Voordat kan worden overgegaan tot een behandeling, is het aan te raden om het ziektebeeld van de plant vast te stellen. In tuincentra ligt vaak een map met beelden, waarin de oorzaak van de aantasting terug te vinden is. Maak voor het gemak een foto van het blad van uw plant of neem een blaadje mee. Uiteraard kunt u deze informatie ook mailen naar Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar. Wij vertellen u graag meer over de gepaste behandeling.

Behandeling van ongedierte

De meest effectieve behandeling is afhankelijk van het ongedierte waar u mee te stellen heeft. Natuurlijk kunt u biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken, maar de praktijk wijst uit dat deze doorgaans vaker gebruikt moeten worden en alsnog minder goed werken. Win professioneel advies in om er zeker van te zijn, dat u het ongedierte in uw tuin op de juiste manier tegengaat.

Groene aanslag verwijderen

Om groene aanslag uit de tuin te verwijderen, kunt u beter geen hogedrukspuit gebruiken. Doordat de straal te hard is, wordt de beschermende laag namelijk weggenomen. Als gevolg wordt de ondergrond poreus, waardoor de aanslag juist weer sneller terugkeert en nog moeilijker te verwijderen is. Kars & Stoop Hoveniers gebruikt een biologisch middel tegen de aanslag, dat particulier niet te verkrijgen is. Geïnteresseerden kunnen contact met ons opnemen om het middel te bestellen.