Een tuin met structuur

Vorig jaar juni wist een klant uit de Bergermeer in Alkmaar haar weg naar Kars & Stoop Hoveniers te vinden. Zij had behoefte aan een nieuwe voortuin, omdat ze in haar huidige tuin het overzicht een beetje kwijt was. De structuur ontbrak en ze wilde wel eens wat anders. Iets aparts; daar stond deze mevrouw eigenlijk wel voor open. Wij delen deze tuininspiratie graag met u!

Tuinontwerp

Een mooie tuin start bij een overzichtelijk tuinontwerp. Zo weten de hoveniers die de tuin aanleggen en de mensen die van de tuin gaan genieten precies waar ze aan toe zijn. Het tuinontwerp werd gemaakt door Terra Forma en bevat grote elementen met redelijk simpele beplanting. Ongeveer vijf soorten beplanting zijn in de tuin opgenomen, zodat het onderhoud makkelijk bij te houden is. Ook zorgt het voor rust in de tuin.

Moderne-tuin3_05.jpg

Tuinaanleg

20150615_120503 20150617_121601

De grote elementen worden geplaatst om op moderne wijze structuur in de tuin aan te brengen.

Onderdeel van de tuinaanleg is natuurlijk de bestrating. Er is geen sprake van een strakke woning dus is er gekozen om de gebakken klinkers, die al in de tuin lagen, te hergebruiken. Dit geeft een landelijke look & feel.

20150325_172728 Moderne-tuin3_04.jpg

De oude en nieuwe oprit, waarvoor dezelfde klinkers zijn gebruikt.

De tuin voor en na aanpassing

20150325_172739 Moderne-tuin3_01.jpg

De impressie van de tuin voor de inzet van Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar en erna laat zien wat voor grote verandering er is gemaakt. De klant hoeft nu slechts twee keer per jaar te snoeien en de tuin onkruidvrij te houden. De beplanting groeit uit tot een mooi tapijt in de tuin, waardoor de volledige grond wordt bedekt. Door de tijd heen wordt deze tuin dus alleen maar mooier!

Klant aan het woord

Ik ben superblij met mijn nieuwe tuin. Het is geen doorsnee tuin, maar juist een verrassend geheel geworden!

Wilt u uw tuin ook transformeren? Bekijk dan ons portfolio voor meer tuininspiratie. Wanneer u advies van professionele hoveniers wilt of uw droomtuin door hen wilt laten aanleggen, neem dan contact met ons op. We bespreken graag wat we voor u kunnen betekenen!