Elke tuin heeft water nodig

Wanneer het aankomt op de tuin, dan is het uiteraard makkelijk om de beregening aan moeder natuur over te laten. Zo nu en dan een regenbui geeft de tuin precies wat hij nodig heeft. Wortels herstellen en de nieuwe beplanting in de tuin slaat aan. Maar wanneer we een maand lang dag in dag uit genieten van de zon, dan is de tuin minder happy. Daar wordt hij dorstig van! Elke tuin, groot of klein, heeft nu eenmaal water nodig, En zoals vele dingen in het leven, kan ook de beregening in de tuin volautomatisch geregeld worden.

Beregening tuin - pop-up sproeier       Beregening tuin - sproeier

Beregening tuin: daarvoor hoeft u echt niet met gieters en tuinslangen te slepen!

Beregening tuin op maat

Water is essentieel voor een mooie tuin en een prachtig gazon. U investeert de nodige tijd en middelen om uw droomtuin te realiseren, zodat u bij de eerste zonnestralen kunt plaatsnemen in uw stukje oase. Toch blijkt het onderhoud van de tuin in de zomermaanden een uitdaging kan zijn. Want wie zorgt er voor de tuin, wanneer u lekker op vakantie bent? En hoe vaak sleept u een gieter of tuinslang de tuin in om de beplanting water te geven? Weet u trouwens wel wat het beste moment is om het gazon water te geven? Genoeg vragen, die eigenlijk helemaal niet relevant zijn wanneer u kiest voor automatische beregening die u op een bepaald tijdstip kunt instellen. Er zijn verschillende manieren voor beregening, die allemaal op maat worden gemaakt:

  • Pop-up sproeiers, die uit de grond komen;
  • Sproeiers die met de tuin ‘meegroeien’. U kunt de hoogte hiervan verstellen, zodat de beplanting niet wordt beschadigd;
  • Druppelslangen langs hagen, voor in kleine tuinen en langs borders. Met de mogelijkheid om de slang op de buitenkraan aan te sluiten.

Tip van Kars & Stoop: laat u een nieuwe tuin aanleggen? Neem hierin de beregeningsinstallatie direct mee! Dat scheelt kosten op de langere termijn.

Herkomst van water

Het water dat via de sproeiers of druppelslangen wordt verspreid, komt natuurlijk bij voorkeur uit de sloot. Is dit niet mogelijk? Dan kan er een bron worden geslagen, zodat er grondwater omhoog gepompt kan worden. Waar de keuze ook op valt, laat u vooral goed informeren door vakkundige hoveniers. Zoals Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar bijvoorbeeld! Iedere tuin heeft uiteindelijk andere behoeftes, wat betreft hoeveelheid water en bijvoorbeeld het bereik van de sproeiers. Lees in dit blog verder over onze beregeningsinstallaties of neem contact met ons op voor meer informatie!