De zomerdagen lijken voorbij en we duimen voor een mooie nazomer. Wist u dat u een glanzend groen gazon in het voorjaar al in september moet aanplanten of opknappen? Kars & Stoop Hoveniers geeft u deze en meer tips voor de tuin in september.

Tips voor de tuin in september

Tuintip 1. Vormsnoeien

September is geschikt om verschillende sierplanten en steenvruchtbomen (zoals de pruim en abrikoos) te snoeien. Ook berken, walnotenbomen en esdoorns hebben nu minder sapstromen waardoor ze na de snoei minder bloeden dan in het voorjaar. Hagen en heesters mogen deze maand ook terug in vorm worden gesnoeid.
Over snoeien

Tuintip 2. Beplanting & gazon aanplanten

Nieuwe vaste planten kunnen het beste nu geplant worden. De grond is nog warm en bovenal neemt de plant voldoende voedsel op in de wortelstokken. Ook gazonzaden ontkiemen daardoor goed. Perfect moment dus om een nieuw gazon aan te leggen of het bestaande gazon op te knappen. Strooi graszaad op kale plekken en hark dit door. Vergeet niet goed water te geven!
Over het gazon

Tuintip 3. Werkzaamheden aan de vijver

De tuin in september koelt al aardig af, waardoor algengroei in de vijver afneemt. Vissenvoer hoeft minder te worden gestrooid. Ook is dit het uitgelezen moment om woekerende oeverplanten te rooien. Om waterplanten te trimmen, heeft u een speciale onderwatersnoeischaar nodig.
Meer handige tuingadgets

Meer weten over de mogelijkheden voor uw tuin? Kars & Stoop Hoveniers staat u graag te woord. Neem gerust contact met ons op!