Wat doet wisselvallig weer met uw tuin?

De ene dag is het 30 graden met zon in overvloed. De volgende dag valt er daarentegen regen en is de temperatuur onder de 20 graden. Dit is de zomer in Nederland. Maar wat betekent dat voor uw tuin?

Ondersteuning van zware bloemen

Bij wisselvallig weer groeit beplanting snel. Zij kregen logischerwijs voldoende vocht en tegelijkertijd genoeg zon om lekker te kunnen groeien. Sommige planten – zoals hortensia’s – krijgen door deze groei zware bloemen. Het is noodzakelijk om dit soort planten op tijd goede ondersteuning te bieden. Zo voorkomt u dat een zomerstorm de bloemen en planten beschadigd. Regen is trouwens heerlijk voor de tuin; zo krijgen planten het vocht, dat zij nodig hebben. Wilt u de beregening van uw tuin zelf in goede banen leiden? Overweeg dan een automatische beregeningsinstallatie, aangelegd door professionele hoveniers.

Voorkom onkruid met juiste beplanting

Wanneer het klimaat gunstig is voor uw beplanting, dan geldt dit doorgaans ook voor onkruid. Om te voorkomen dat het onkruid uw tuin al snel overwoekert, raadt Kars & Stoop Hoveniers uit Alkmaar aan om uw borders juist aan te planten. Door alle aarde goed te bedekken met planten, geeft u onkruid namelijk geen schijn van kans. Want ook onkruid heeft zon nodig om lekker te kunnen groeien! Maar wat is de beste indeling van uw beplanting? Onze hovenier vertelt u graag meer over het beplantingsplan. Hierin wordt rekening gehouden met de groeiwijze van planten en de juiste verdeling. Door in uw tuinontwerp al rekening te houden met de beplanting, plukt u daar na de tuinaanleg de vruchten van! Neem voor meer informatie contact op met Kars & Stoop Hoveniers.