Hoe is het met uw tuin?

Alweer bijna een week geleden werd een deel van Nederland geteisterd door een zogenaamde zomerstorm. Onder andere Alkmaar, maar ook andere plaatsen in de buurt van de kust, werd overrompeld door regen en rukwinden. Verschillende bomen moesten het onderspit delven en overleefden de storm niet. In sommige gevallen gingen ook schuttingen ten onder. In dit blog leest u waarom de storm een impact heeft op uw tuin en geven wij tuintips om dit te voorkomen.

Bomen en wind

Waarom waait de ene boom wel om en de andere niet? Het antwoord hangt volledig samen met de gezondheid van de boom. Tijdens de winterbeurt worden de snoeiwerkzaamheden van bomen uitgevoerd (althans, van de meeste bomen). Dat is het moment waarop ook de gezondheid van de boom gecontroleerd kan worden. Doordat de bladeren van de takken zijn, kunnen bomen namelijk beter geïnspecteerd worden. In principe geldt, dat wanneer bomen gezond en goed onderhouden zijn, zij niet omvallen tijdens een storm.

Mocht een boom in uw tuin de storm toch niet doorstaan, dan hoeft u niet per se de brandweer te bellen. De hoveniers van Kars & Stoop Hoveniers zijn in geval van nood 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Onze hoveniers kunnen de boom binnen korte tijd wegzagen en afvoeren. Twijfelt u of uw boom ziek is? Neem dan ook contact op met onze hovenier in Alkmaar. Wij komen graag langs om u uitsluitsel te geven.

Omgevallen schutting

Hevige rukwinden kunnen ook van invloed zijn op de standvastigheid uw schutting; denk aan gebroken palen en schuttingdelen. Kars & Stoop Hoveniers weet uit ervaring dat deze niet omwaait, wanneer u uw schutting door tuinprofessionals laat zetten. De besparingen die worden gemaakt bij het zetten van een schutting, hebben vaak tot gevolg dat deze niet sterk genoeg is en een storm dus niet overleeft. Zo loopt uw investering uiteindelijk hoger op! Onze hoveniers geven u daarom graag advies over hoe u uw schutting het beste kunt plaatsen; neem hiervoor contact met ons op.